چگونه خط روند رسم کنیم؟

امروزه استفاده از خطوط روند، یکی از پرکاربردترین روش‌های شناسایی نقاط حمایت و مقاومت در نمودار می‌باشد. اما نحوه ترسیم صحیح خط روند هنوز برای بسیاری از معامله گران جای سوال است! مطلب زیر در مورد ماهیت این خطوط و روش رسم آن‌ها می‌باشد، تا پس از مطالعه آن بتوانید محتمل‌ترین کف و سقف‌های نمودار را شناسایی کرده و معاملات پرسودی را تجربه کنید.

خط روند چیست؟

همانطور که از نام آن پیداست، یک ابزار ترسیمی نموداری دینامیک است که از اتصال نقاط چرخش قیمت در نمودار رسم شده و در تحلیل تکنیکال از آن برای تشخیص نقاط احتمالی واکنش بازار استفاده می‌کنند. این خطوط بر اساس شرایط بازار و نمودار می‌توانند خاصیت حمایتی یا مقاومتی داشته باشند. خط روند درواقع، حمایت یا مقاومت به صورت افقی مورب است. این روش در تشخیص نقاط مهم عرضه و تقاضا که می‌توانند عامل تغییر مسیر بازار و شکل‌گیری روند جدید باشند، برای معامله گران نقش حیاتی ایفا می‌کند. تصویر زیر را مشاهده کنید.

چگونه خط روند رسم کنیم؟

نمودار فوق متعلق به قیمت سهام شرکت دارو رازک است. در این تصویر خط روند ماهیت صعودی داشته و نقش حمایتی ایفا می‌نماید که همانگونه که در تصویر مشخص شده است طی روند صعودی بر اساس این خط، معامله گران حداقل یک فرصت خرید مطمئن داشته‌اند. در نمودار زیر شرایط دیگری برقرار است.

خط روند در نمودار فوق از نوع نزولی بوده و خاصیت مقاومتی دارد. تفاوت دو نمودار در این است که حالت اول برای معامله گران، موقعیت معاملاتی خرید فراهم می‌نماید و حالت دوم در بازارهای یکطرفه مثل بازار سهام ایران، فرصت خروج از سهم در سقف‌های قیمتی و در بازارهای دوطرفه مانند بازار جهانی موقعیت معاملاتی فروش را مهیا می‌کند.

ترسیم درست خط روند

تا اینجا سعی نمودیم تعریف مناسبی از مفاهیم اولیه و کاربرد خطوط روند بیان کنیم. در این مرحله نحوه ترسیم درست آن‌ها را خواهیم آموخت. اساسی‌ترین مفهوم در مورد رسم آن، این است که حداقل دونقطه برای ترسیم یک خط روند لازم است. به عبارت دیگر خط روند از اتصال حداقل دو کف یا سقف قیمت در نمودار تشکیل می‌شود. به مثال زیر به دقت توجه کنید.

چگونه خط روند رسم کنیم؟

نمودار فوق مربوط شرکت فولاد مبارکه اصفهان در دوره زمانی هفتگی است. آخرین شمع قیمتی نشان داده در مربع، با پوشش شمع‌های قیمتی خنثی پیشین دقیقا روی خط روند صعودی، برای دودسته از معامله گران نوید بخش است. دسته اول کسانی هستند که سهم را در قیمت‌های پایین خریداری کرده و پس از مدتی روند اصلاحی نزولی، در مورد ادامه صعود مردد بوده‌اند. که پس از وقوع این اتفاق غالبا اقدام به حفظ سهام خود می‌نمایند. دسته دوم معامله‌گرانی می‌باشند که منتظر فرصت مناسب و کم ریسک برای ورود به سهم بوده‌اند تا با موج صعودی جدید همراه شوند که اکثراً پس از بسته شدن شمع قیمتی نمودار هفتگی و حصول اطمینان از قدرت صعودی بازار، وارد موقعیت خرید می‌شوند.

دوره زمانی نمودار

خطوط روند ترسیم شده در دوره‌های زمانی بالاتر معمولاً قدرت بیشتری دارند، از این رو بهتر است که همیشه از نمودارهای طولانی مدت (مثلاً نمودار هفتگی) تحلیل خود را شروع کرده و به‌صورت پله‌ای دوره زمانی نمودار را کاهش دهید. همیشه خط روندی را بیابید که بیشترین تعداد برخورد را داشته و ضمن این برخوردها، از بدنه شمع‌های قیمتی نیز عبور نکرده باشد. همواره از ترسیم خط روندی که از بدنه شمع‌های قیمتی عبور کرده باشد، بپرهیزید. زیرا این‌گونه موارد فاقد هرگونه ارزش تحلیلی خواهند بود. بسیاری از معامله گران معتقدند، نمودار روزانه بهترین دوره زمانی ممکن برای تحلیل روند بازار است. زیرا ماهیت زمانی آن، بلند یا کوتاه مدت محض نمی‌باشد و بر این اساس می‌توان دوره زمانی معقولی را به همراه جزئیات مهم آن، مشاهده و تحلیل نمود. همچنین زمان طی شده بین نقاط اولیه تشکیل خط روند (حداقل دونقطه) مهم است و هر چه بازار طی دوره طولانی‌تری به آن واکنش دهد، مسلماً اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در مورد دوره زمانی نمودار، نکته‌ای بسیار با اهمیت وجود دارد. بهتر است معامله گران به منظور افزایش اعتبار تحلیل‌ها و معاملات کم ریسک تر، از تکنیک تحلیل چند زمانی استفاده نمایند. بطور مثال برای معامله بر اساس یک خط روند صعودی در نمودار هفتگی، بهتر است در مواقع اصلاحی یا بر اساس خطوط روند هم‌پوشان در نمودار روزانه، معامله کنید.

شمع‌های قیمتی و خطوط روند

یکی از مهمترین سوالاتی که هنگام ترسیم برای معامله گران پیش می‌آید، این است که باید بر اساس کدام ناحیه (قیمت باز و بسته شدن یا بیشترین و کمترین) از شمع‌های قیمتی، خط روند مد نظرشان را رسم کنند! پاسخ این سوال به شرایط نمودار و دیدگاه تحلیل‌گر بستگی دارد. بطور کلی خط روندی که کاملاً منطبق بر نقاط بالا و پایین یا باز و بسته شدن شمع‌های قیمتی باشد، در مواقع نادر شکل می‌گیرد. به عبارت ساده‌تر، قاعده خاص و تثبیت شده‌ای در این زمینه وجود ندارد و هر فرد می‌تواند طبق دیدگاه و تجربیات شخصی خود از آن‌ها استفاده کند. در این زمینه معامله گران فقط باید بر عدم تقاطع خط و بدنه شمع‌های قیمتی تمرکز کنند.

خط روند تنظیم شده!

این موضوع شاید بزرگترین مشکل افراد حین رسم خوط روند باشد و اصطلاحاً تنظیم اجباری منحنی نامیده می‌شود. این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که فرد، از روی تعصب نسبت به شرایط نمودار به درستی یک ناحیه ایمان آورده و بر اساس تصورات ذهنی غلط، شروع به رسم و تنظیم خطوط می‌نماید. مهمترین نکته در ترسیم خطوط و سطوح حمایت و مقاومت این است که همواره بهترین نقاط بازگشت در نمودار، واضح‌ترین آن‌ها هستند. بنابراین اگر یک خط روند به اندازه کافی منطبق بر قوانین تحلیل نموداری نیست، بهتر است به سراغ ابزار یا الگوی دیگری بروید یا دست نگهداشته تا موقعیت مناسبی فراهم شود.

نحوه معامله با استفاده از خطوط روند

بطور کلی برای معامله بر اساس این ابزار تحلیل فنی دو روش عمده وجود دارد. حالت اول زمانی است که قیمت روند مشخصی را طی کرده و این خطوط نقش حمایتی یا مقاومتی مطلق دارند. که در این مواقع معامله گران عموماً با توجه به روند جاری بازار، هنگام لمس خط روند حمایتی توسط قیمت، وارد موقعیت خرید شده و در حالت مع به عنوان فرصتی برای خروج از معامله (بازارهای یکطرفه مثل سهام تهران) استفاده می‌کنند. حالت دیگر زمانی است که توسط شمع‌های قیمتی شکسته شوند و قیمت بالاتر یا پایین‌تر از آن‌ها بسته شود. که در این صورت خط روند خاصیت مع پیدا کرده و اصطلاحاً تبدیل سطوح اتفاق می‌افتد. بطور مثال خط روند نزولی که نقش مقاومت داشته، پس از شکست به یک خط حمایتی تبدیل می‌شود و اکثر معامله گران منتظر می‌مانند تا قیمت به خط روند بازگردد و در آنجا وارد یک معامله کم ریسک می‌شوند. در این زمینه به نمودار شرکت داروسازی جابر ابن حیان توجه نمایید.

چگونه خط روند رسم کنیم؟

بطور خلاصه باید همیشه بدنبال خط روندی باشید که حداقل ۲ تا ۳ برخورد داشته و از بدنه شمع‌های قیمتی عبور نکرده باشد. به عبارت دیگر هرچه خط روند ایده آل تر، اعتبار بیشتر و درنتیجه بازدهی معاملاتی شما بیشتر خواهد بود. این روش معاملاتی بدون شک یکی از بهترین روش‌ها برای شکار حرکات بزرگ بازار با کمترین ریسک ممکن است. در این مقاله سعی نمودیم بسیاری از نکات مهم را ذکر کنیم. امید است در راستای شناخت و آگاهی بیشتر از ماهیت و خاصیت خطوط روند و نحوه رسم درست آن‌ها برای شما مفید واقع شده باشد.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : روند ,نمودار ,خطوط ,زمانی ,قیمتی ,گران ,معامله گران ,شمع‌های قیمتی ,دوره زمانی ,خطوط روند ,برای معامله ,بدنه شمع‌های قیمتی ,دوره زمانی نمودار
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

گروه تفکر سیستمی WWE MODERN کانال نهم،کلاس نهم،کانال نهمی ها،دانلود گام به گام نهم،دانلود رایگان گام به گام موفقیت و نکته ها مارکوم آنلاین سلامت لابراتوار برادران تاجیک Jason ...Dust of time... اس اچ زد شاپ رزبلاگ لینک - تبادل لینک رایگان